Igår var det äntligen dags, den stora dagen då Ledargymmet Onlive lanserades – en digital träningsarena, där vi möts live för att träna självledarskap och ledarskap i realtid med varandra.

Stort tack till alla er som kom och tränade med oss i klasserna Mentala övertygelser, Retrospektiv och Coachande ledarskap – att lyssna, som för ovanlighetens skulle kördes live i Westers fina lokal VENUE81 på Drottninggatan i Stockholm. Det blev den perfekta inramningen för vår lansering och stämningen var hög, full med glada skratt, intressanta möten mellan människor som aldrig träffats förut och gamla favoriter, som hittade varandra igen.

Kunder, potentiella kunder, medtränare, blivande medtränare, samarbetspartners och glada på-hejare i en salig blandning, som tillsammans med oss bildar ett frodande ekosystem. Alla var öppna och nyfikna på varandra, gick in i självledarskapsträningen med liv och lust och delade med sig bjussigt av sina erfarenheter. Ni gjorde lanseringen till en höjdpunkt i ”Sagan om Ledargymmet” – TACK!!

Träning på att lyssna
Retrospektiv

Efter träningen fortsatte minglet, kontakter knöts, det serverades tapas och bubbel, i högtalarna härlig, medryckande musik och strax var spontandansen igång. Strax efter kl.19 troppade alla hem till sig och kvar var sex överväldigade, glada och nöjda cellkamrater. Vilken dag! Det här är inte slutet på sagan, det här är bara början… NU är Ledargymmet igång på riktigt! Och till er som vill hänga med på vår fortsatta resa? Vi säger JAAAA!!!!

Sagan om Ledargymmet – eller det var en gång sex små celler i ett ekosystem

Det var en gång för inte alltför länge sedan. Ett år sen närmare bestämt. Två mycket entusiastiska entreprenörer hade bjudit in ett helt följe av välvilliga människor för att presentera en idé de hade. Det var en ganska flummig idé och nog fanns det en liten oro för att gästerna inte riktigt skulle förstå. Men med blossande kinder och hög energi planterade de sitt lilla frö:

”Vi vill bygga ett ledargym där man kan träna sin ledarförmåga, och vi vill bygga gymmet som ett ekosystem, med bjussiga människor som tillsammans vill bidra till en mer hållbar värld. Vi vill att verksamheten ska vara djupt förankrad i fyra grundläggande värderingar:

 • Vi samskapar det vi gör med kunder och partners
 • Vi bygger broar inom organisationer och mellan organisationer och människor
 • Vi frigör energi och tycker det är viktigt att få ha kul, testa och leka
 • Vi vill ge-vidare till dem som inte har det lika bra som vi”

Flummigt”, sa Bill, “Otydligt”, sa Bull. Men ur det där konturlösa fröet började något väldigt livskraftigt att växa.

I april hade ytterligare fyra cellkamrater anslutit till ekosystemet och i maj var bolaget Ledargymmet AB fött och den första flaskan champagne uppdrucken.

Veckorna gick och det pågick febril aktivitet i verksamheten. Som små myror i en myrstack for de hit och dit för att börja bygga sin skapelse. Det var många frågor:

 • Hur bygger man egentligen ett ekosystem?”
 • “Vad är det vi ska erbjuda? Så att Bill och Bull förstår vad vi gör?”
 • “Hur får vi det hela att kännas vetenskapligt?”
 • “Vad är det lägst hängande ”tallbarret” – för att tala myrspråk?”

Svaret på de frågorna blev:

 • “Man träffar en himla massa människor och frågar om de vill hänga på”
 • “Man tar fram ett testkoncept: digitala liveklasser med max 12 deltagare där man tränar tillsammans på en specifik ledarförmåga, under 1-1,5 timmar. “
 • “Man får ett tips från nätverket att IDG, Inner Development Goals, är ett förträffligt ramverk för det vi vill åstadkomma: dvs. att träna hållbart ledarskap som bygger hållbara organisationer och människor.”
 • “Man har som strategi att vara annorlunda, och inte göra som alla andra, lite som Signhild Arnegård när hon startade Lantchips.”

Innan sommaren slog över till höst bestämde sig de sex cellkamraterna för att genomföra ett första Marklyft där de testade konceptet.

Sex rosenkindade entreprenörer med orangea tröjor, fast bara fem på plats för en stackars cellkamrat låg hemma med hög feber, hälsade 25 testare välkomna en vacker augustisöndag. Vilken spännande dag! Det där lilla tankefröet var inte längre ett frö – Ledargymmet Onlive hade slagit rot.

Sen gick allt med en rasande fart. I september hade cellkamraterna sitt första uppdrag i sitt andra verksamhetsområde: Kulturgymmet.  Kulturgymmet var mer tänkt som ett vanligt gym, ni vet, på plats och för ett helt team. Lite som här idag.

Hösten fortsatte på samma sätt och cellkamraterna fick flera nya roliga kunduppdrag, lanserade en hemsida, bjöd in till öppna prova på-klasser som de fyndigt nog döpte till Provrycket, bjöd in sköna och skickliga medtränare som vill vara en del av ekosystemet och formerade ett eminent advisory board som kunde hjälpa dem på resan.

Under 2022 hade mantrat hela tiden varit: ”nästa år då ska vi lansera ett öppet Ledargym där man kan teckna medlemskap och hänga med andra ledarmotionärer, både en och flera gånger i veckan”. Det lät ju både som en rolig och nytänkande idé. Men sådär som det blir när man tar lite ledigt och hinner tänka efter så landade kamraterna i ett annat beslut: ”det är nog bättre att vi börjar med att bygga inhouse gym istället. Där man kan träna med de andra kollegorna. Det är det vi ska göra 2023!

Och här är vi nu. Så otroligt stolta och tacksamma över hur långt vi har kommit, även fast vi bara tagit ett litet myrsteg, och så otroligt glada över att så många har kommit hit för att fira det med oss. Tack!
Allra stoltast är vi förstås över våra fantastiska kunder, och till er vill vi rikta ett särskilt stort tack.