Om Ledargymmet

 ETT EKOSYSTEM MED BJUSSIGA MÄNNISKOR

För en hållbar värld

Ledargymmet grundades på en vilja att bidra till en hållbar värld genom att skapa en träningsarena för ledarskap. Vi vill bygga ett ekosystem med nyfikna och generösa människor där vi gemensamt bygger hållbarhet och ledarförmåga, med en genuin vilja att ge vidare (”pay-it-forward”) till vår nästa.

Vi vill samskapa det här ekosystemet tillsammans med individer och företag som delar våra värderingar och vår vilja att bidra till en mer hållbar värld. Vår vision är ett nätverk av motionärer, tränare och partners  över hela världen, där vi dagligen tränar, utvecklas, ger vidare och bidrar till mer välmående människor, organisationer och värld.

Visst låter det spännande! Hör av dig om du också vill vara del av vårt växande nätverk.

GE VIDARE

Vi vill bidra till en hållbar värld där vi skapar möjligheter för och med varandra.

Vi vill även hjälpa dem som är mindre bemedlade. Du som är en del av vårt ekosystem kommer därför även att kunna hjälpa andra som behöver lite extra hjälp just nu. Lite som en framtids-Robin Hood.

SAMSKAPA

Vi tror att människor åstadkommer mycket mer tillsammans. I rätt sammanhang ger vi kraft till varandra och bygger på varandras idéer.

Vi värnar det hållbara perspektivet och vill dra vårt strå till stacken för att bidra till hållbara människor, organisationer och vår planet.

BYGGA BROAR

Vi bygger broar mellan människor, grupper och organisationer, med stor hänsyn till att alla perspektiv behövs och skapar värde.

Vi är omtänksamma och nyfikna på dem vi möter och vill skapa en inkluderande miljö där alla känner sig välkomna och värdefulla.

SPRIDA ENERGI

Vi tror att nyckeln till hållbar utveckling är att skapa en trygg och tillitsfull miljö. Hos oss är det möjligt att testa, experimentera, och utmana sig själv.

Vi tror också på att humor och lekfullhet ger möjlighet till utveckling och växt långt utöver det förväntade. Dessutom är det kul!

Humor är ett sätt att leva och överleva, att se möjligheter, olika perspektiv, visa på orimligheter i resonemang, lyfta de som behöver det och punktera självgodhet via en skrattspegel. Narren står nära makten för att skenbart harmlöst peka på kejsarens nya kläder och väcka visdomar genom berättelser. God humor bygger på intelligens, empati och förmågan att se och visa på de små sakerna. Precis vad vår värld behöver.

Peters tankar om varför vi behöver humor i världen

Det är så härligt med vårt gäng, vi är verkligen måna om varandra och tränar varje dag på att leva våra värderingar – även när vi stöter på utmaningar. Det är ju inte alltid man känner att energin eller kreativiteten flödar, men då finns det någon annan som kan och vill växeldra.  Jag vet att den kultur som vi bygger upp kommer att smitta av sig på andra och locka ännu fler som tror på samma saker som vi gör. Jag ser fram emot att se vårt ekosystem växa!

Toves tankar om vårt värderingsstyrda ekosystem

We don’t have to do all of it alone.
We were never meant to.

Brené Brown

Vi vill bygga ett livfullt ekosystem

Att skapa ett ekosystem tillsammans med kollegor, partners, kunder och vänner är en otroligt spännande utmaning och vision. Vår övertygelse är att vi genom öppna, ärliga och utforskande samtal tillsammans kan bygga ett livfullt ekosystem med människor som bygger broar och sprider energi. Vi vill att ekosystemet ska upplevas generöst, bjussigt och inbjudande att vara med i och att vi tillsammans kan samskapa helt nya träningsformer för ledarskap och självledarskap i ett ömsesidigt utbyte.

Här kommer en kort presentation av oss som grundade Ledargymmet och av våra fantastiska medtränare.

Grundcellerna

Det är vi som är de sex grundcellerna i ekosystemet. Vi påbörjade skapandet av Ledargymmet våren 2022 och ambitionen är att denna organism ska växa och frodas utifrån syftet: att bidra till hållbara människor och organisationer.

Du kan ta kontakt med vem som helst av oss om du vill veta mer om hur vi kan samskapa ett inhousegym tillsammans, hur våra klasser och träningsprogram är uppbyggda, hur vi skulle kunna hitta ett roligt samarbete eller om du bara är allmänt nyfiken på vad Ledargymmet är.

Camilla Bergling

Grundare, tränare, IT- och Må bra-konstnär

Mitt största brinn
Mitt största brinn är att vägleda människor i den inre och den yttre resan. Att utmana och stå kvar, att hitta sin core att utgå ifrån och att njuta av den resan som är livet.

Klasser jag gillar 
Jag ser fram emot att träna på polaritetskartan för att reflektera mer kring balans. Just balans är något som många i dagens digitala samhälle har utmaningar med.

Kontaktuppgifter
camilla@ledargymmet.se
Camilla Bergling | LinkedIn

Helena Timander

Grundare, tränare, idéspruta och – utvecklingsentusiast

Varför Ledargymmet?
På Ledargymmet får jag kombinera allt som jag tycker är viktigt och som driver mig framåt: samskapande, entreprenörskap,  humor, djupa samtal, hjälpsamhet och inte minst – alla aspekter av hållbarhet.

Mitt största brinn:
Mitt största brinn är att bidra till att individer och grupper både utvecklas och har kul tillsammans. Sen tycker jag all form av design och skapande är väldigt kul.

Klasser jag gillar att leda
De flesta klasser är roliga att leda, men mitt största nörderi-område är team- och organisationskultur, och lekfulla klasser där man får syn på nya sidor av sig själv.

En udda grej jag gillar:
Oj, det är massor. Jag har aldrig tyckt om att bli placerad i ett fack, och utmanar gärna normer och gängse principer. Jag är barnsligt förtjust i papegojor och följer flera instakonton.

Kontaktuppgifter
helena@ledargymmet.se
Helena Timander | LinkedIn

Karin Ulfhielm

Grundare, tränare, system-DJ och systemkompositör

Varför Ledargymmet?
Om vi ska göra den här världen mer hållbar, behöver vi som mänsklighet växa och utvecklas. Vi hjälper till med det genom att bygga trygga ledare.

Mitt största brinn:
Hjälpa människor att må bra i sin utveckling och att bli modigare i den processen.

Klasser jag gillar att leda
Är partisk. Alla.

En udda grej jag gillar:
Vet inte hur udda det är – vem bestämmer det, liksom, men jag älskar Burt Bacharach och Barry Manilow…

Kontaktuppgifter
karin@ledargymmet.se
Karin Ulfhielm | LinkedIn

Niklas Skaar

Grundare, tränare, navigatör och utforskare

Varför Ledargymmet?
Om du fick önska fritt – hur skulle den arena se ut där du kan växa, utvecklas och möta andra människor för att tillsammans skapa en hållbar värld? Den arenan vill jag skapa med dig.

Mitt största brinn:
Jag brinner för samspelet mellan människor – att utforska och navigera i vårt förhållningssätt till oss själva, varandra och vår omvärld.

Klasser jag gillar att leda
Retrospektiv – där vi tillsammans reflekterar över hur vi fungerar och jobbar som grupp.

En udda grej jag gillar:
Jag älskar att åka skidor, gärna på branta berg med mycket adrenalin. Jag är examinerad svensk skidlärare och skidguide. Ring mig för en unik session med självledarskap, meditation och skidåkning.

Kontaktuppgifter
niklas@ledargymmet.se
Niklas Skaar | LinkedIn

Peter Masip

Grundare, tränare, medskapare och tilläggstänkare

Varför Ledargymmet?
Ledargymmet är lite som tennis. Man har kul när man spelar och upptäcker först efteråt att man även har tränat. Och mellan bollarna utbyter man både tankar och idéer. Man förstår sin egna perspektiv bättre när man hör andras.

Mitt största brinn:
Jag brinner för att  lösa problem, prata om utmaningar, hitta nya sätt att sätta ihop komponenter till lösningar som underlättar för andra människor privat och i arbetsflöden. 

Klasser jag gillar
Lyssna-klasserna, det är intressant hur viktigt det är att både lyssna och bli lyssnad på. Jag gillar även klassen “Smalt kaffe”, ett effektivt verktyg för att snabbt organisera samtal om det som är viktigast där och då.

En udda grej jag gillar
Klippa gräsmatta. Det är lite som att måla; man ser resultatet direkt och får motion samtidigt.

Kontaktuppgifter
peter@ledargymmet.se
Peter Masip | LinkedIn

Tove Karlsson Nörgård

Grundare, tränare, säljsnille och coachpassionär

Varför Ledargymmet?
För att ha roligt på jobbet! Att få jobba med det roligaste jag vet, att coacha och träna ledare i självledarskap, för att bidra till hållbara människor och organisationer. Och att få göra det i ett sammanhang, tillsammans med andra proffsiga, lyhörda och bjussiga tränare, som hjälper mig växa, det är nästan för bra för att vara sant.

Mitt största brinn:
Att genom coaching hjälpa andra människor hitta sina brinn och få energi till att göra den där förändringen de vill ha i sina liv. 

Klasser jag gillar att leda
Coachande ledarskap, speciellt lyssna-klassen, det är liksom grunden till att skapa tillit människor emellan och få andra att känna sig sedda och värdefulla.

En udda grej jag gillar:
Är hemnet-knarkare av rang…även när jag inte ska köpa bostad. Min man brukar skämta om att jag är anställd på hemnet...

Kontaktuppgifter
tove@ledargymmet.se
Tove Karlsson Nörgård | LinkedIn

Medtränarcellerna

Våra medtränare är träden och växterna i ekosystemet, de som ger liv och utveckling till alla andra som är en del av Ledargymmet-organismen. Tillsammans har vi kompetens och passion för alla IDG:erna (Inner Development Goals). Det roligaste av allt är att vi växer och blir allt fler som brinner för samma sak: en mer hållbar värld.

Läs mer om träning på Ledargymmet och Inner Development Goals >>
Läs mer om att bli medtränare >>

BOSSE ROSÉN

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
Ledargymmet tar de stora sammanhangen och för ner dem till en praktisk, handfast nivå. Det är precis i min smak. Vi utevecklas genom att göra och reflektera. 

Mina största brinn
Samhörighet med naturen. Det finns inget viktigare. Hållbarhet utan naturkontakt blir rotlös.

Klasser jag gillar att leda
Aktivt hopp, mer natur på jobbet, talarträning. 

En udda grej jag gillar
Stubbsittning. En genväg till naturkontakt, återhämtning och självinsikt i två enkla steg. 1: Gå ut. 2: Var stilla. 

Mig når du på
bosse@utemaningen.se
Min LinkedIn-profil

HELENA ÖNNEBY

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
Jag brinner för hälsosamt ledarskap och tror att det är de små förändringar vi gör ofta som skapar stora skiften över tid, och eftersom det är precis vad Ledargymmet gör är det givet för mig att vara med. Dessutom är vi ett otroligt härligt gäng som har roligt ihop!

Mina största brinn
Utveckling! Jag älskar att lära mig, utvecklas och hela tiden upptäcka nya sidor hos mig själv, andra och världen i stort. Inget är konstant i det här livet och det är just det jag tycker är roligast med att vara människa.

Klasser jag gillar att leda
Allt som har med tryggt ledarskap, intuition, kommunikation och självmedvetenhet ligger mig extra varmt om hjärtat.

En udda grej jag gillar
Jag älskar dykning i alla former och helst nattdyk eller med stora hajar.

Mig når du på
helena.onneby@ledargymmet.se
Min LinkedIn-profil

Jennifer Kröger

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
Tillsammans gör vi det bättre. Jag har en stark tro till att vi tillsammans kan samskapa och bidra till mer hållbara individer och organisationer – och därmed en mer hållbar värld. Det lirar fint med Ledargymmets vision och därför blev det en no-brainer när jag blev tillfrågad att vara en del av denna dynamiska organism som Ledargymmet är.

Mina största brinn
Möta människor och uppleva utveckling. Att möta människor och se de uppnå sina drömmar och ändra sina perspektiv ger en riktigt go-känsla inom mig.

Klasser jag gillar att leda
Allt som har inom självledarskap och ledarskap att göra. Det vill säga; de allra flesta klasser som finns på Ledargymmet.

En udda grej jag gillar
När jag tar med mig kaffe och en bok på mina vandringar i Stockholm. Då kan jag vara ute i flera timmar, fast jag ändå är kvar i Stockholmskärnan. Hojta till om du vill följa med någon gång!

Mig når du på
jennifer@prestationsteknik.com
Min LinkedIn-profil

JOHAN TIMANDER

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
För att det måste vara naturligt att ledarskap växer genom att försöka och försöka igen. Ledargymmet känns som en plats att göra det utan att vara orolig för risken att misslyckas och att förstå att man blivit bättre.

Mina största brinn
Samtalet och tryggheten att våga vara bättre än vi är idag. På alla arenor och hela tiden. Det vill jag bidra med.

Klasser jag gillar att leda
Roliga möten och samtal, och sätt att skapa dem. Samt att hjälpa människor att hålla vuxna samtal.

En udda grej jag gillar
Jag älskar patos. Allt och alla som har stora brinnande intressen intresserar mig. Och det nästan oavsett vad det är.

Mig når du på
johan@ledargymmet.se
Min LinkedIn-profil

Johanna Gittne

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
ag tycker om att tillhöra det inkluderande sammanhanget av kunskaper och utveckling där varje person uppskattas för den du är och det du kan.

Mina största brinn
Mitt största brinn är att skapa en inre trygghet hos andra för att de ska öppna upp och använda mer av sig själva.

Klasser jag gillar att leda
Jag gillar klasser inom inre förändring, kommunikation och självledarskap.

En udda grej jag gillar
Jag fascineras av alla slags urbefolkningar och deras kulturer.

Du når mig på
johanna@ledargymmet.se
Min LinkedIn-profil

JOHANNA WALLIN

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
Att stå inför ett smörgåsbord av träningspass att välja mellan varje vecka är en målbild jag har haft med mig länge. Ledargymmet lanserar i år just det!

Mina största brinn
Älskar utveckling av inre kapacitet. Extra värme i bröstet får jag av samtal med nyfikna människor som vill leda organisationer framåt.

Klasser jag gillar att leda
Känsloträning, EQ och närvaro träning, med avsikt att bygga känslomuskler för att hantera situationer som idag skaver på ett mer hållbart sätt framöver.

En udda grej jag gillar
Dansa tango – egentligen inte så långt från annan närvaroträning, som en meditation i rörelse, med flexibel och vaken nyfikenhet.

Mig når du på
johanna.wallin@newparadigmcoaching.se
Min LinkedIn-profil

MARIE SOHLBERG

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
I Ledargymmets anda bjuds det frikostigt på allas våra erfarenheter och kunskaper, dvs här finns en fin plattform för samskapande och utveckling – det gillar jag! 

Mina största brinn
Jag brinner för att synlig- och medvetandegöra det som sker mellan oss, att skapa ”pratbarhet” för att ta oss framåt tillsammans. Att vi med små steg kan ta stora trygga kliv, där eget ansvar och att skickliggöra varandra är i centrum.

Klasser jag gillar att leda
Jag har ett stort engagemang för klasser som arbetar med värderingsgrunder och det som bidrar till det kommunikativa ledarskapet samt klasser som medverkar till förstärkning av det psykologiska kapitalet, dvs hopp, egenförmåga, resiliens och optimism.

En udda grej jag gillar
Att köra igenom stora vattenpölar och notera kraften i den förlösande energin. Viktigt dock att se till att ingen råkar stå i vägen för en extra dusch…

Mig når du på
marie@ledargymmet.se
Min LinkedIn-profil

MARKUS MASIP

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
Jag ser Ledargymmet som en plats där jag kan både ge och få. en plats med högt i tak och bred kompetens där jag kan få vara en kugge i någonting större.

Mina största brinn
Det genuina, autentiska mötet med människor.

Klasser jag gillar att leda
Klasser där människor får landa och komma i kontakt med sig själva och andra.

En udda grej jag gillar
Att iaktta människor med insikten av hur vackert olika vi är, och hur fantastisk mångfalden av människor är.

Mig når du på
markus@ledargymmet.se
Min LinkedIn-profil

MIE FENDERT

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
För mig är det viktigt med sammanhang och tillsammansskapande. Sammanhang där jag delar värderingar kring livsfrågor, hållbarhet i arbetsliv och privatliv samt hur vi stödjer varandra och våra kunder i dessa frågor. Allt detta finner jag hos Ledargymmet.

Mina största brinn
Inre utveckling. Min vision är att vi alla ska leva mer i linje med vårt varför, vår passion, och på så sätt ta kontrollen över våra liv och leva i balans med oss själva och vår omgivning. Jag ägnar mycket tid till egen utveckling för att få fina och utvecklande möten med andra, min familj, mina vänner och kollegor samt mina kunder och klienter. 

Klasser jag gillar att leda
Inre utveckling, coachande förhållningssätt, kommunikation, Självledarskap, ledarskap, stresshantering, personlig effektivitet & motivation.

En udda grej jag gillar
Utmaningar och mindfulness i naturen!  Vågsurfa. Klättra i berg. Åka sidor, topptura. Vandra i otillgängliga eller bara vackra miljöer. Sitta på en klippa vid havet och lyssna på vågornas skvalp.

Mig når du på
mie@ledargymmet.se
Min LinkedIn-profil

TOBIAS NYBERG

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
För mig sa det klick när jag kom i kontakt med Ledargymmet och visionen att bygga hållbara människor med IDG:erna som verktygslåda.

Mina största brinn
Mixen av medvetna mötens härvarokänsla och kreativ spänst för att locka fram provtänkande under våra pass.

Klasser jag gillar att leda
Jag känner starkt för klasser som bygger förutsättningar att driva medvetna förändringar, gärna i en agil kontext.

En udda grej jag gillar
Gillar hästarnas raka jordnära återkopplingen på min härvaro, både i sadeln och i boxen.

Mig når du på
tobias.nyberg@konsultnatverk1.se
Min LinkedIn-profil

YLVA NYHLÉN

MEDTRÄNARE

Varför är jag med på Ledargymmet?
Jag tycker hela konceptet med kontinuerlig träning av ledarskap, kombinerat med reflektion och insikter, är klockrent! Istället för ”lysraketer” med korta teoretiska utbildningsinsatser utan träning. Att det dessutom bygger på hållbarhet för både individ och planet är för mig pricken över i:et. Ledargymmet är framtiden och jag vill vara en del av den!

Mina största brinn
Ständigt lärande tillsammans och att sprida energimedvetenhet. Människor som mår bra och organisationer som genom effektivitet och trivsel blir mer framgångsrika. För det hänger så tight ihop! Jag vill så innerligt att alla ser möjligheterna att ta makten i sitt eget liv och därmed påverkar sin egen hållbarhet.

Klasser jag gillar att leda
Alla som på olika sätt påverkar vår inre energi och vår medvetenhet om att vi själva kan påverka hur vi och andra mår. Så det mesta som är utvecklande och insiktsväckande!

En udda grej jag gillar
Excel och att kalkylera på saker. Det piggar alltid upp!

Mig når du på
ylva@ledargymmet.se
Min LinkedIn-profil